Bezpečné mlsání

Zveme vás na kurz Bezpečného mlsání s Janou Habrovcovou, který se bude konat ve středu 21. května 2014 v bývalé ZŠ Bzenecká 23, ve 2. patře. Začátek v 10:30 h.
Cena 250 Kč. Přihlášky na e-mailu marcela@tutina.cz. Kapacita míst omezena.

Kurz je určen zejména pro mámy malých dětí, kterým není lhostejné, čím se jejich děti stravují. Rády by své ratolesti udržely dál od cukru a průmyslových cukrovinek, aniž by jim přitom odepřely potřebu sladké chuti, ale možná nevědí, jak na to. Během odpoledne se dozvědí, jak mohou svým dětem zdravé a přitom chutné dezerty samy připravit. S jakými bezpečnými potravinami lze u přípravy dezertů pracovat, jakými alternativami lze nahradit suroviny problematické (jako jsou cukr, mléko, bílá mouka apod.). Setkání je vhodné i pro ty, kteří se potýkají s nesnášenlivostí lepku (část dezertů bude připravena z bezlepkových surovin).
Kurz je provázen ochutnávkou několika dezertů, jejichž základem jsou kvalitní obiloviny (jáhly, rýže, kuskus či kukuřičná krupice) nebo tepelně upravené ovoce. Při jejich přípravě nejsou použity žádné živočišné suroviny. Jsou vytvořeny různorodými technologiemi (vaření, napařování, pečení). Maminky se naučí teoretický postup jejich přípravy a po skončení kurzu pak už mohou samy vyzkoušet v teple a bezpečí své kuchyně.
Akce je dětem přátelská.

Jana Habrovcová lektoruje kurzy Bezpečného mlsání v brněnské Bráně k dětem, založila a spravuje stejnojmennou facebookovou stránku. O zdravé stravování se začala více zajímat v době, kdy sama jako máma dvou malých dětí stála před rozhodnutím, jak je bude stravovat. Pochopitelně pro ně chtěla jen to nejlepší. Začala hledat informace, číst knihy a navštěvovat prakticky zaměřené kurzy energeticky vyvážené stravy, které ji záhy přiměly k menší revoluci v zaběhlém způsobu stravování. Osobně se zpočátku nejvíce potýkala s tím, jak nahradit právě sladkosti, ke kterým v té době sama dosti tíhla. Proto se s vervou vrhla do zkoušení všeho možného i nemožného a nejvíce se naučila právě dennodenní praxí ve své kuchyni. Začátky byly možná poněkud obtížné, výsledky mnohdy úsměvné, připálených hrnců až běda, ale jak se říká - trpělivost růže přináší… a tak ji napadlo, že to, co se sama za těch několik let naučila, by mohla předat dalším podobně smýšlejícím maminkám, kterým stojí za to vařit pro své děti doma třeba i sladkosti.